Coaching és ami mögötte(m) van 🙂

"A coaching egy személyes, segítő, fejlesztő tevékenység. A személyes képességeket, meglévő erősségeket azonosítja és fejleszti, segítve ezzel a továbblendülést, az elakadások, problémák megoldását. Célja az egészséges, de bizonyos nehézségekkel küzdő vagy akár csak önmagukat egyes területeken fejleszteni kívánó embereknek, szervezeteknek való segítségnyújtás. A coach a coaching során nem ad tanácsot. Kérdéseivel, alkalmazott technikáival segíti hozzá az ügyfelét (a coachee-t) a megfelelő megoldás megtalálásához. A jelen megoldandó feladataira és a jövőben megvalósuló megoldásokra koncentrál." forrás: hu.wikipedia.org

Azt hiszem, ez a legegyszerűbb fogalommeghatározás a témában.

Miért velem?

2008 óta járom személyiségfejlődési Utamat. Ez idő alatt sokat tanultam magamról, másokról, az emberi működésekről általánosságban. A kezdetektől eltelt években személyes tapasztalatokat szereztem több módszer működésével kapcsolatban is. Saját bőrömön tapasztaltam meg, mit jelent "hogy a coach nem ad tanácsot" és milyen lelki és fizikai megtapasztalások kísérik a személyiségfejlődés rögös útját.

Megtanultam figyelni. Figyelni magamra és a környezetemre egyaránt. Megtanultam értelmezni a jeleket. Mögé látni a puszta szavaknak.

Megjártam a spanyol El Camino-t, mely Út alatt megtanultam egyedül lenni és hallgatni is. 🙂

Azt gondolom, képes vagyok kiszűrni a világ zaját és meghallani a valós problémád, majd kérdéseimmel segíteni Téged az Út keresésedben.

Erre a közös Útkeresésre hívlak, Szeretettel.