Ingatlanozás - ahogy én gondolom

A gazdasági válság lezárultával és a kávézó és rendezvényhelyszínünk bezárását követően egyre nagyobb szerepet kapott életemben az ingatlanokkal kapcsolatos tevékenység.

Amíg kerestem a kávézó utódjának alkalmas helyszínt, egyre jobban elmélyültem az ingatlan kereskedelemben. Eleinte a család és a barátok kértek meg, hogy segítsek nekik is egy számukra megfelelő ingatlan kiválasztásában. Aztán 2015-ben annyian fordultak már hozzám kérdéseikkel, hogy úgy döntöttem, kicsit komolyabban is elmélyülök a témában. Elvégeztem egy ingatlanközvetítő- és értékbecslő tanfolyamot és egyre inkább hivatásként tekintettem, tekintek az ingatlanozásra.

Az első perctől kezdve azt láttam és éreztem, hogy rengeteg ingatlanos van a piacon, azonban a túlnyomó többségük csak a mennyiségre utazik, sokszor olyanért is felvesznek pénzt, amivel valójában nem igazán kellett dolgozniuk, ráadásul pl. amikor nekem mutattak be ingatlanokat, sokszor fogalmuk sem volt róla, hogy mik az ingatlan tulajdonságai, sajátosságai.

Úgy gondoltam és gondolom ma is, hogy lehet ezt másképpen csinálni!

Specializálódtam.

Egyrészt főleg közeli ismerőseim számára kerestem, keresek befektetésre alkalmas ingatlanokat, amiknél az elsődleges szempont a megtérülési idő és a könnyű kiadhatóság. Azt gondolom, egy befektető csak abban az esetben fogja ingatlanba, főleg lakóingatlanba tenni a pénzét, amennyiben a banki és egyéb befektetési ajánlatoknál kedvezőbb feltételekkel találkozik. Elmondhatom, hogy eddig jó érzékkel találtam- és alkudtam meg a keresett ingatlanokat.

Másrészt ingatlan értékesítéssel, közvetítéssel is foglalkozom, azonban ebben az esetben a megbízóval folytatott első beszélgetés alkalmával felmérem a pontos igényeket és elképzeléseket és csak akkor vállalom el a megbízást, ha úgy érzem, valóban tudok segíteni. Kisebb értékű és frekventált helyen lévő ingatlanok esetében általában elegendő egy tanácsadói beszélgetés és a tulajdonos maga is gyorsan és egyszerűen el tudja adni ingatlanát. Ebből kifolyólag portfóliómban főleg nehezen eladható, vagy kifejezetten magas értékű ingatlanok találhatók, ahol az eladók önállóan nem tudják megoldani az értékesítést (idő, szakértelem hiányában, vagy pl. külföldre költözés miatt) és valós hozzáadott értékkel tudok segíteni számukra a folyamatban.

Harmadrészt, érdemesnek érzem kiemelni tanácsadói tevékenységem. Az ingatlan értékéhez, sőt az értékesítési folyamat költségeihez képest is, elenyésző anyagi ráfordítással válhatsz saját lakásod, házad, egyéb ingatlanod szakértőjévé. Egy átfogó beszélgetés alkalmával közösen felmérjük, hogy mit "tud" az ingatalnod, mennyi időd van foglalkozni az értékesítéssel, milyen módszereket érdemes használnod, hogy megtaláld az ideális vevőd/bérlőd. Igény esetén az értékesítési folyamatot a háttérből nyomonkövetem, kérdezhetsz, elmondhatod az eddigi tapasztalataid és átbeszélhetjük a "hogyan továbbot". Azoknak javaslom tanácsadói szolgáltatásom, akiknek kisebb értékű ingatlana van (általában 30 millió Ft alatti) és rendelkeznek megfelelő idővel ahhoz, hogy kezeljék a hirdetéseket, az érdeklődő telefonokat és bemutassák ingatlanukat. Segítségemmel pénzt spórolhatsz és sikerélményt szerezhetsz, hiszen a saját munkád eredménye lesz, amikor a vevő kifizeti számodra az ingatlan árát.

Kizárólagos szerződéssel szoktam dolgozni, melyért cserébe a kedvező sikerdíjon felül profi fotóssal, jogásszal és szükség esetén tervezővel, belsőépítésszel és kivitelezői csapattal is állok ügyfeleim rendelkezésére.